canli casino tempobet

 

Waarom in de klas spreken over Tele-Onthaal?

Preventie van psychologische problemen

In Vlaanderen is het aantal zelfdodingen nog steeds erg hoog. Elke schoolweek krijgt één school te maken met de zelfdoding van een leerling. Preventie van psychologische problemen bij jongeren is een belangrijke uitdaging voor het onderwijs. Deze problematiek ligt veel leerkrachten dan ook na aan het hart.

Ook Tele-Onthaal wordt dagelijks geconfronteerd met jongeren in moeilijkheden. De jongeren krijgen bij Tele-Onthaal de kans om hun zorgen en gevoelens te verwoorden, om stil te staan bij hun omgang met de situatie, om de mogelijke stap naar meer hulp te verkennen. Bij Tele-Onthaal krijgt de jongere, indien nodig, meer informatie over waar hij of zij terecht kan voor hulp. Toch zijn nog veel te weinig jongeren op de hoogte van deze laagdrempelige hulp.

Tele-Onthaal heeft binnen het hulpverleningsaanbod een unieke positie gezien de zeer lage drempel door:

  • het eenvoudig gratis telefoonnummer 106 dat 24u op 24u bereikbaar is (ook ’s nachts wanneer jongeren geen andere hulpdiensten kunnen bereiken),
  • de sterk uitgebouwde chathulp op www.tele-onthaal.be die aansluit bij de huidige leefwereld van jongeren,
  • de volstrekte anonimiteit waardoor ook moeilijk bespreekbare thema’s bespreekbaar worden.

Deze lage drempel combineert Tele-Onthaal met een deskundige doorverwijzing naar andere hulpdiensten (of vertrouwenspersoon) in de nabije omgeving en op maat van de jongere. Zo probeert Tele-Onthaal ook de drempel naar een vertrouwenspersoon op school of een specifieke hulpdienst te verlagen.

Ook leerkrachten kunnen terecht bij Tele-Onthaal

Wanneer je je als leerkracht zorgen maakt over een leerling, kan je altijd bij ons terecht op het nummer 106 of via chat.

Download onze flyer voor jongeren, of bestel hem gratis op 09 220 82 92 of via federatie@tele-onthaal.be.

Opgelet: Onze chat dient niet om vragen te stellen over onze werking. Wil je leerlingen of studenten laten kennismaken met Tele-Onthaal? Neem dan contact op met het secretariaat van Tele-Onthaal in jouw regio. Zij bespreken met jou hoe je de leerlingen op een leerrijke en boeiende manier kan laten kennismaken met het hulpaanbod van Tele-Onthaal.
Klik hier voor de contactgegevens van de Tele-Onthaaldienst in jouw regio 
 
 
niet gevonden Pers • Disclaimer en afspraken • Downloads • Sitemap