canli casino tempobet

 

Nieuws

Nieuws

18/01/2017 Voordracht Tele-Onthaal West-Vlaanderen op 15 februari - Jim van Os 'De diagnose voorbij'

Jim van Os is hoofd van de afdeling Psychiatrie en Psychologie van het Academisch ziekenhuis van Maastricht. Een inspirerende spreker voor iedereen die actief is op vlak van welzijn en geestelijke gezondheidszorg!

Hij geeft binnen deze voordracht zijn boeiende en vernieuwende kijk op de psychiatrie en psychiatrische ziektebeelden. In zijn discours wil hij weg van het reduceren van mensen tot etiketten. Hij pleit voor meer aandacht voor de context en de onderliggende kwetsbaarheden, voor een persoonlijke diagnose. Hij durft dan ook een kritische blik werpen op het huidig DSM-systeem.

  • Datum: woensdag 15 februari om 19u30
  • Locatie: De Valkaart, Oostkamp
  • Kostprijs 7€ / studenten 5€ betaling ter plaatse
  • Reservatie tickets kunnen besteld worden via west-vlaanderen@tele-onthaal.be (met vermelding van je naam, adres en telefoonnr)
  • Meer info 050 37 37 26
Nieuws

06/01/2017 Vrijwilligers broodnodig - persactie Tele-Onthaal Oost-Vlaanderen

Met een ludieke actie “vrijwilligers broodnodig bij Tele-Onthaal” trapte Tele-Onthaal Oost-Vlaanderen een nieuwe wervingscampagne op gang.

Medewerkers van Tele-Onthaal hebben “broodjes/sandwiches” uitgedeeld aan het Gentse Shopping Zuid als symbool voor hun zoektocht naar nieuwe vrijwilligers die “broodnodig” zijn om een luisterend oor te zijn voor al wie nood heeft aan een goed gesprek bij grote en kleine zorgen. Actrice Veerle Baetens was meter van dit persmoment en stak graag mee de handen uit de mouwen.

Nieuws

05/12/2016 Internationale Dag van de vrijwilliger: bedankt !

Elk jaar op 5 december staat de wereld heel even stil bij de miljoenen vrijwilligers die zich overal ter wereld nuttig maken. Wij zetten vandaag onze 600 anonieme mannen en vrouwen in de kijker en zeggen hen héél hartelijk: DANKJEWEL !

Nieuws

24/11/2016 Vaarwel Piet Cramer

Tele-Onthaal neemt afscheid van Piet Cramer, stichter en gewezen directeur van Tele-Onthaal Oost-Vlaanderen. Met Piet verliezen we een pionier en boegbeeld voor Tele-Onthaal, een groot en goed mens die zoveel heeft betekend voor talloze gekwetste mensen. Hij dacht en handelde vanuit een grote maatschappelijke bewogenheid, breeddenkend en tolerant. We nemen afscheid van Piet op zaterdag 26 november om 11u15 in de dekanale kerk Sint-Gertrudis van Wetteren.

Nieuws

02/11/2016 Lezing Tele-Onthaal Antwerpen op dinsdag 15 november: Burn-out anders bekeken

Ann Leonard, psychologe en psychotherapeute vertelt over 'Burn-out anders bekeken' via de VOICE DIALOGUE methode.
Onze persoonlijkheid bestaat uit verschillende 'ikken'. Hoe kunnen we die 'ikken' beter leren kennen, en wat kunnen we doen om meer balans te vinden ?
Een burn-out hebben is uiteraard geen voorwaarde om aanwezig te zijn.

  • Wanneer: dinsdag 15 november 2016 van 20u00 - 22u00
  • ​Waar: auditorium De Stroming, Nationalestraat 111, Antwerpen
  • Inschrijven via antwerpen@tele-onthaal.be of 03-216 04 47
  • Toegang: 7€


travesti antalya travestileri

Nieuws

20/10/2016 Campagne 'Tijd voor je relatie'

Een relatie moet je koesteren, maar in elke relatie kan het al eens wat minder goed gaan. Voor veel relaties kan een beetje meer tijd en aandacht voor elkaar al wonderen doen.
De Vlaamse overheid lanceert vandaag een sensibiliseringscampagne om relaties en relatieproblemen bespreekbaar te maken én koppels met een positieve boodschap een duwtje in de rug te geven: “Maak van donderdag date-dag en blijf ook met je partner de beste vrienden”.

Tips en info op www.tijdvoorjerelatie.be

Nieuws

01/09/2016 Maak kennis met de 'Tele-Onthaal-vrijwilliger-van-de-dag'

In het najaar van 2016, starten we op 5 locaties in alle Vlaamse provincies met nieuwe basisopleidingen voor vrijwilligers. Tele-Onthaal gaat dus op zoek naar luistertalent om haar ploeg vrijwilligers te versterken.
Van 1 tot 30 september laten we op deze website en op onze Facebook-pagina elke dag een Tele-Onthaal vrijwilliger uit één van de 5 Tele-Onthaaldiensten - anoniem weliswaar - aan het woord over hun engagement bij Tele-Onthaal.

Want zij kunnen natuurlijk zélf het beste vertellen wat hen bezielt om zich als telefoon-of chatmedewerker bij Tele-Onthaal te engageren.

Elke dag in september kan je hier lezen hoe de Tele-Onthaal-vrijwilliger-van-de-dag getuigt over haar/zijn engagement aan de telefoon en/of chat. Iedere dag leggen wij hen vijf dezelfde vragen voor.
Meet-and-greet elke dag een nieuwe vrijwilliger-van-de-dag !

Nieuws

29/06/2016 Tele-Onthaal publiceert jaarcijfers 2015 en lanceert nieuwe wervingscampagne

Tele-Onthaal noteerde in 2015 het hoogst aantal telefoongesprekken in vijf jaar tijd. Bovendien zag Tele-Onthaal eveneens haar aantal chatgesprekken verdubbelen sinds 2011.

Niemand is immuun voor geestelijke gezondheidsproblemen. Ook dat blijkt duidelijk uit de oproepcijfers van Tele-Onthaal.

Maatschappelijke evoluties zoals vergrijzing en gezinsverdunning worden weerspiegeld in de oproepcijfers: 1 op de 2 bellers is ouder dan 50 jaar, bijna 2 op de 3 bellers woont alleen.

Daarnaast merkt Tele-Onthaal een stijgende psychische kwetsbaarheid bij haar oproepers: meer dan 1 op 2 oproepers (56%) geeft aan in psycho-sociale begeleiding te zijn (geweest).
Ook heel wat oproepers geven zelf aan een psychische aandoening te hebben: meer dan 1 op 3 oproepers (37%).
Tenslotte stijgt het aandeel oproepers die meerdere malen nood hebben aan ondersteuning onder de vorm van meerdere, herhaaldelijke oproepen: bijna 6 op de 10 oproepers vond eerder de weg naar de laagdrempelige hulp van Tele-Onthaal.

Oproepers bellen en chatten voornamelijk rond relatieproblemen, (geestelijke) gezondheid en eenzaamheid.

Om optimaal te beantwoorden aan deze stijgende gesprekscijfers en verder te werken aan nog meer online bereikbaarheid voor de chathulpverlening, moet Tele-Onthaal kunnen rekenen op nog meer luisteroren dan de 600 vrijwilligers van vandaag.

Met de campagne “Bied een uitweg en word vrijwilliger bij Tele-Onthaal” wil Tele-Onthaal de komende maanden nog meer mensen warm maken voor een engagement als vrijwilliger.

Benieuwd naar meer ?
Het persbericht kan je hier downloaden
De volledige jaarcijfers 2015 kan je hier downloaden
Meer info over vrijwilligerswerk bij Tele-Onthaal kan je hier vinden

Nieuws

07/06/2016 Tele-Onthaal project geselecteerd door het Rode Neuzen Fonds

Hoera ! Tele-Onthaal is één van de 26 geselecteerde projecten die dankzij De Rode Neuzen Dag een extra duw in de rug krijgt om nog meer jongeren met psychische problemen te bereiken. Met het geld van het Rode Neuzen Fonds kan Tele-Onthaal haar laagdrempelig online en mobiel aanbod op maat van de digitale native generation aanzienlijk versterken !

Meer info over het project van Tele-Onthaal en de andere 25 projecten kan je hier terugvinden

Nieuws

25/05/2016 Interview Libelle : de redders van de noodcentrale

'Tijdens het gesprek kom ik heel dicht bij de oproeper, om elkaar daarna, bij het neerleggen van de telefoon, weer los te laten.' Vrijwilligster Mieke getuigt in Libelle van 26 mei 2016 over haar engagement aan de lijn bij Tele-Onthaal. Het interview kan je hier lezen.

Nieuws

23/05/2016 Vacature deeltijds communicatiemdewerker

Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel zoekt een nieuwe collega om de interne en externe communicatie van Tele-Onthaal in de regio vorm te geven.
We zoeken een gedreven bachelor met interesse in public relations, die sterk is in samenwerken en open communiceren. Ervaring of affiniteit met de psychosociale sector is een pluspunt. Meer info ?

Nieuws

24/03/2016 Lezing auteur Erik Vlaeminck op 21 april 2016 in Leuven

Echt engagement bestaat ook op papier.

Daarvan kan Erik Vlaminck getuigen. Puttend uit eigen beroepservaring schreef Erik Vlaminck een oeuvre bijeen over het ongewone leven van de gewone man.
Hij doet dat met veel mededogen en geloofwaardigheid waardoor hij erin slaagt de tragiek van het alledaagse tot een publiek en sociaal thema te herbenoemen.
Vlaminck beantwoordt vragen en zadelt ons met nieuwe op, schopt schenen met zijn scherpe commentaar op ongelijkheid, discriminatie, armoede en de bestendigende structuren hiervan.
Zijn personage Dikke Freddy helpt hem hierbij maar al te graag een hand. Met een gezonde mengeling van humor en tragiek vertellen Erik Vlaminck en Dikke Freddy ons op donderdag 21 april 2016 over onder andere armoede, kermissen en psychiatrie. Vlaminck vertelt ons verder over wat het is boeken te schrijven en al wat daar uit voortvloeit.

Donderdag 21 april 2016, 20.00u
Theater Malpertuus, Redingenstraat 4, 3000 Leuven
Toegang €5 aan de kassa
Info en inschrijven via http://bit.ly/lezingErikVlaminck2016
Een organisatie van Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel i.s.m CAW Oost-Brabant

Nieuws

26/02/2016 Tele-Onthaal lanceert nieuwe campagne

Tele-Onthaal lanceerde op de Vlaamse Minsterraad van vrijdag 26 februari, in aanwezigheid van de Vlaamse Regering, een nieuwe bekendmakingscampagne.

Met deze nieuwe campagne wil Tele-Onthaal iedereen bereiken die het wel eens moeilijk heeft. Alle Vlaamse ministers gaven alvast het goede voorbeeld te geven en voegden het 106-noodnummer toe als contactpersoon in hun smartphone: “met één druk op de knop, is er steeds iemand aan de andere kant van de lijn of chat die naar je luistert, anoniem en vertrouwelijk, dag en nacht, waar je je ook bevindt, de klok rond.

Met deze boodschap én dit nieuwe campagnebeeld trekt Tele-Onthaal de komende maanden naar alle Vlamingen. Het persbericht van deze actie kan je hier lezen.

Sfeerbeelden van deze perslancering kan je hier terugvinden.


Nieuws

24/12/2015 Eenzaamheid voelt zwaarder tussen oud en nieuw

De kerstlichtjes fonkelen opnieuw in de kerstboom . Het 'home sweet home’ gevoel heeft zich genesteld en Vlaanderen maakt zich klaar voor de switch van oud naar nieuw.

Bij Tele-Onthaal rinkelt de telefoon ook op kerstavond en wordt op oudejaarsnacht verder getokkeld op het toetsenbord van de chat. Deze periode zorgt bij Tele-Onthaal voor een ‘relatieve’ piek in de oproepcijfers. Maar de essentie ligt vooral in de inhoud van de gesprekken tijdens deze periode : de verhalen worden pijnlijker en schrijnender. Eenzaamheid voelt duidelijk zwaarder aan tussen oud en nieuw.

Het persbericht kan je hier lezen. Het VRT journaal bracht in beeld hoe deze feestpriode beleefd wordt bij Tele-Onthaal. Het item uit Het Journaal van 24/12 kan je hier bekijken.

Nieuws

09/12/2015 Interview Knack Bodytalk : 'Oren vol overgave'

Echt luisteren is horen wat iemand echt te zeggen heeft, zonder oordeel of oplossing, maar met veel belangstelling en genegenheid.
Twee vrijwilligers van Tele-Onthaal doen voor een keer zelf hun verhaal. Lees hun warme getuigenis in Knack Bodytalk van 9 december 2015.

Nieuws

05/12/2015 Dankjewel vrijwilliger !

Meer dan 500 vrouwen en mannen maken bij Tele-Onthaal écht het verschil: dag en nacht, 7 dagen op 7, 24 u op 24. Op deze internationale dag van de vrijwilliger zeggen we hen speciaal: dankjewel !

Geïnteresseerd om ook vrijwilliger te worden bij Tele-Onthaal ? Meer info

Nieuws

30/11/2015 Steun Tele-Onthaal tijdens Music for Life

Aan het broeden voor een actie voor de Warmste Week van Music for Life ?
Tele-Onthaal is één van de goede doelen waarmee ook jij kan zorgen voor dat luisterend oor aan de telefoon of chat wanneer je het moeilijk hebt.

Registreren kan via www.dewarmsteweek.be. Je vindt Tele-Onthaal onder de rubriek 'geestelijke gezondheidszorg'.

Nieuws

24/11/2015 Tele-Onthaal vrijwilliger getuigt in 'De Bende van Annemie' op radio1

Angst door terreurdreiging. Dat is het enige wat we deze dagen nog horen. Maar bij Tele-Onthaal gaat amper 10 procent van de oproepen over terreur. 90 procent gaat over heel andere problemen die mensen ervaren. Zoals relatie-problemen, eenzaamheid en depressies.

Vrijwilligster Els mocht hierover getuigen bij Annemie Peeters.
Herbeluister hier haar warme getuigenis.

Nieuws

23/11/2015 Vlaming zoekt uitlaatklep voor angstgevoelens

De aanslagen in Parijs en de terreurdreiging in ons land laten niemand onberoerd. Dat blijkt ook de voorbije week uit de oproepcijfers van de telefonische-en chathulpdienst Tele-Onthaal.

Bij 1 op 10 gesprekken waren de aanslagen in Parijs of de terreurdreiging in ons land de aanleiding om te bellen of chatten met Tele-Onthaal.
Het volledige persbericht kan je hier lezen.

Nieuws

10/10/2015 Win een exemplaar van 'NIET ALLEEN.Luisteren in Tele-Onthaal'.

Tele-Onthaal lanceerde gisteren een fijn en eenvoudig 'inleesboekje', geschreven door twee Oost-Vlaamse vrijwilligers. Zij distilleerden uit de decennialange ervaring van Tele-Onthaal de diepere lagen in het luisteren. Via deze webpagina mogen we vijf exemplaren weggeven. Benieuwd ? Gewoon een mailtje 'www.tele-onthaal.be 106', samen met je naam en adresgegevens naar: federatie@tele-onthaal.be. De vijf winnaars worden via mail verwittigd.

Nieuws

09/10/2015 Tele-Onthaal lanceert opmerkelijk boekje : 'NIET ALLEEN.Luisteren in Tele-Onthaal'

Aan de vooravond van 10 oktober 2015, de jaarlijkse Werelddag van de Geestelijke Gezondheid, publiceert Tele-Onthaal een apart booklet: ‘Niet alleen. Over luisteren in Tele-Onthaal

Dit boekje, geschreven door twee vrijwilligers van Tele-Onthaal Oost-Vlaanderen brengt een statement : een echte ontmoeting, écht luisteren werkt gezondheid bevorderend.

Tele-Onthaal hoopt met dit boekje het hulpaanbod van Tele-Onthaal meer bekendheid te geven, zodat nog meer burgers te weten komen waarvoor ze naar Tele-Onthaal kunnen bellen of chatten. Dit 'inleesboekje' zal daarom de komende maanden verspreid worden over gans Vlaanderen: bij geneesheren, ziekenhuizen, scholen, OCMW's, bibliotheken, ....

Het persbericht van deze boekvoorstelling kan je hier terugvinden.
Het boekje 'NIET ALLEEN.Luisteren in Tele-Onthaal kan je hier downloaden

Je kan het boekje bestellen door 5€ per exemplaar te storten op BE28 8900 1424 8220 van Tele-Onthaal Oost-Vlaanderen. Bevestig je bestelling per mail aan oost-vlaanderen@tele-onthaal.be met duidelijk vermelding van: aantal exemplaren, naam + leveringsadres.

 
 
 
niet gevonden Pers Disclaimer en afspraken Downloads Sitemap