Mijn mama en papa zijn aan het scheiden. Papa heeft mama bedrogen en gaat verhuizen binnen twee maanden. Zij maken de hele tijd ruzie. Mama is heel kwaad en in paniek en verdrietig. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik krijg er hoofdpijn van.

Toen ik heb gechat met Tele-Onthaal was dat wel een beetje raar. Maar het deed toch wel goed dat er iemand naar mij luisterde. Ik heb soms wat rust nodig. Een plek voor mezelf. De vrijwilliger zei niet wat ik moest doen. Maar gaf me wel een rustig gevoel. Hij stelde ook vragen bij wie ik allemaal terecht kan. Bijvoorbeeld gaan spelen bij mijn vriend doet mij wel deugd. En ik heb toen ook besloten om eens met mama te praten en te zeggen hoe ik me voel.

- Jongen, 13 jaar, chat

Bellers en chatters aan het woord

RELATIES

Onlangs heb ik iemand leren kennen waar ik goed kan mee praten. Maar eigenlijk heb ik wat schrik voor een een nieuwe vaste relatie.

Man, 62 jaar, telefoon

RELATIES

Het klikt niet met mijn directrice. Het lijkt wel alsof ze me liever niet terugziet op school.

Vrouw, 51 jaar, telefoon

RELATIES

Zal ik nu definitief bij hem weggaan? Waar moet ik dan wonen?

Vrouw, 43 jaar, telefoon

RELATIES

Ik krijg de hele tijd nare berichtjes via sociale media van een jongen op mijn school. En ook van zijn vrienden. Ik reageer daar nooit op maar ik voel me zo gekwetst en verdrietig.

Meisje, 14 jaar, chat

RELATIES

Ik ben bang dat mijn buurman mij gaat stalken omdat ik niet inga op zijn avances.

Vrouw, 50 jaar, telefoon

RELATIES

Ik word gekleineerd door de zussen van mijn vriend. Het waren zogezegd grapjes, maar die hebben mij wel gekwetst.

Vrouw, 26 jaar, chat

RELATIES

Gisterenavond heb ik gedronken en mijn vriendin was daar boos over. Ik ben zo bang dat dit nu het einde van onze relatie betekent!

Man, 29 jaar, telefoon

RELATIES

Af en toe word ik nog geconfronteerd met mijn vader. Ik heb het verleden achter mij gelaten. Maar ik kan hem moeilijk in mijn buurt verdragen

Man, 62 jaar, telefoon

RELATIES

Na 35 jaar samen en drie kinderen grootgebracht, heeft mijn man nu iemand anders. Ik voel me ontzettend eenzaam en verdrietig.

Vrouw, 61 jaar, telefoon

RELATIES

Vanmiddag is mijn kleinzoon plots weggelopen. Dat was echt een gevaarlijke situatie, want hij liep te voet naast een drukke baan.

Vrouw, 60 jaar, telefoon