Deel dit bericht via:

03-07-2020

In 2019 ging één op tien gesprekken bij de hulplijn Tele-Onthaal over eenzaamheid.
Eenzaamheid wordt vooral geassocieerd met ouderen, en dat blijkt ook uit de cijfers: 40% is ouder dan zestig.

En toch: 6% van deze gesprekken worden gevoerd door jongeren onder de 25 jaar.

In coronatijden liep het aantal gesprekken rond eenzaamheid op tot één op vijf (21.2%), 8% van die gesprekken waren bij jongeren onder de 25 jaar.

Terwijl we eenzaamheid bij ouderen normaal vinden of in ieder geval begrijpelijk, is eenzaamheid bij jongeren een taboe.
En ook: jongeren kunnen het gevoel van eenzaamheid moeilijker vatten of onder woorden brengen.

De Mechelse zangeres Ikraaan (4de plaats StuBru Talentenjacht Nieuwe Lichting 2020) kan het wel: op haar nieuwste nummer weet ze te zingen wat vele jongeren ook daadwerkelijk voelen en effectief ook vertellen op de Tele-Onthaal chat: “Zoveel mensen om je heen, maar je voelt je steeds alleen.”

Op het intieme nummer “ALLEEN”, dat maandag 6 juli gereleaset wordt, horen we de zangeres tegen een spaarzame muzikale achtergrond worstelen met haar eenzaamheid en tegelijkertijd de problematiek van het onderwerp breder bespreekbaar te maken.

Daarom werd voor dit nummer een eenmalige samenwerking opgezet met Tele-Onthaal, om zoveel mogelijk jongeren kennis te laten maken met het nummer 106.

Zowel in het artwork als in de video van 'Alleen' wordt daarom expliciet verwezen naar de cijfercombinatie 106, het nummer waarop gratis en anoniem kan gebeld worden met de hulplijn Tele-Onthaal. Waar je ook mee zit, praat erover… met een vriend, familielid, leerkracht,hulpverlener, … of anoniem en gratis met een vrijwilliger van Tele-Onthaal.

Via dit nummer en video wil Ikraaan de weg tonen naar het laagdrempelig hulpaanbod van Tele-Onthaal: op elk moeilijk moment kan je terecht bij Tele-Onthaal, via telefoon of chat.

De single en bijhorende video worden maandag 6 juli verspreid door het management en platenlabel van Ikraaan zelf.

Tele-Onthaal geeft enkele inhoudelijke insteken rond jongeren en eenzaamheid, vanuit onze ervaringen met jongeren aan de telefoon of chat. We formuleren ook enkele tips.

Het volledige persbericht kan je hier nalezen.


Je verhaal kwijt of hulp nodig?
Bel anoniem en gratis Tele-Onthaal 106 (24/7) of chat via www.tele-onthaal.be
>