Deel dit bericht via:

10-10-2017

Samen veerkrachtig

De Werelddag Geestelijke Gezondheid nodigt iedereen uit om stil te staan bij zijn of haar geestelijke gezondheid en die van anderen. Omdat er nog altijd te veel over gezwegen wordt. En spreken net een deel van de oplossing kan zijn...

  • Gezondheidsproblemen vormen een onderwerp in 1 op 4 van de Tele-Onthaal-chats. 83% van die gesprekken gaan over geestelijke problemen.
  • 3827gesprekken over angst, fobie en paniek aan de Tele-Onthaal telefoon in 2016. In 60% van de telefoongesprekken over gezondheid gaat het over geestelijke problemen.
  • 14.060 keer kwamen geestelijke gezondheidsproblemen aan bod in de telefoon-en chatgesprekken van Tele-Onthaal in 2016. 6520 maal ging het in die gesprekken over depressie.

#praaterover #pratenhelpt

Soms praat je makkelijker met iemand die je niet kent. Of durf je pas echt zeggen waar je mee zit als je het anoniem kan doen. Misschien moet je al je moed bijeen rapen voor een gesprek. Of vraag je je af of zo’n gesprek wel veilig is. Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken om te praten, houdt Tele-Onthaal de drempel zo laag mogelijk.

Je weet soms niet op voorhand wanneer je het moeilijk zal hebben. En een crisismoment plan je niet. Ook buiten de kantooruren kan je wel eens nood hebben aan een gesprek. Daarom is Tele-Onthaal altijd open. Via de telefoon dag en nacht, ook in het weekend en op feestdagen. Zonder sluitingsuren.

Of je nu een heel groot probleem of kleinere zorgen hebt, een vrijwilliger maakt tijd voor jou, luistert, leeft mee, denkt samen met je na over wat je vertelt en helpt je zoeken naar inzichten, mogelijkheden en uitwegen.