Vacature ‘stafmedewerker-coördinator chathulp’ (50%)


Deel dit bericht via:
09-06-2023

Over de organisatie

Tele-Onthaal biedt een helpend gesprek aan; gratis, anoniem, dag en nacht, via telefoon op 106 of via chat op www.tele-onthaal.be. In Limburg alleen voeren ruim 85 vrijwilligers jaarlijks meer dan 12 000 gesprekken met hulpvragers die het even niet meer zien zitten, zich eenzaam of verdrietig voelen, kampen met psychische kwetsbaarheden of gewoon nood hebben aan een luisterend oor. Al onze vrijwilligers zijn opgeleid om telefonische oproepen te beantwoorden. Zo’n 30 vrijwilligers volgden een bijkomende chatopleiding en nemen ook chatdiensten op.

Onze vrijwilligers worden opgeleid en begeleid door een team van beroepskrachten (administratieve medewerkers en stafmedewerkers). Er werken 8 beroepskrachten bij Tele-Onthaal Limburg.

De functie

Je komt terecht in een team van drie andere stafmedewerkers. Jullie team begeleidt onze vrijwilligers in alle facetten van hun engagement. Jij bent eindverantwoordelijke voor de chathulpverlening: je coördineert ons aanbod en bouwt onze werking verder uit, in samenwerking met de Tele-Onthaaldiensten van de andere provincies. Uiteraard word je ook ingeschakeld in het aanbod naar onze telefoonvrijwilligers.

Samen met het team sta je verder in voor:

 • Het voeren van selectiegesprekken met kandidaat-vrijwilligers
 • Het opleiden van nieuwe vrijwilligers tot anonieme luisterheld via een intensieve basisopleiding en individuele coaching
 • De verdere vorming van ervaren vrijwilligers via feedback en individuele coaching, het opmaken van een vormingsaanbod en de begeleiding van intervisiegroepen
 • Het opvolgen van de oproepen in functie van de begeleiding van onze vrijwilligers en van de uitvoering van het hulpverlenings- en veelgebruikersbeleid
 • De opvolging van wat er in de sector leeft en belangrijk is in functie van doorverwijzing en sociale kaart
 • De organisatie van onze 24/7 wachtdienst voor vrijwilligers
 • Het vormgeven en dragen van onze dagelijkse werking o.a. via organisatorische en administratieve taken in functie van de vrijwilligerswerking.

We zijn als organisatie continu in ontwikkeling. Je neemt daarom actief deel aan vergaderingen en werkgroepen in Tele-Onthaal Limburg en in de Federatie van Tele-Onthaaldiensten (Gent).

Waar mag je op rekenen ?

 • Een halftijdse tewerkstelling van 19 uur per week (mogelijke uitbreiding in de nabije toekomst) via een contract van onbepaalde duur.
 • Een professionele omkadering in een zorgzame en stimulerende werkomgeving.
 • Een interne opleiding en de mogelijkheid om bijkomende opleidingen te volgen binnen het kader van jouw functie.
 • Wij vinden een goede work-lifebalance belangrijk, al zijn we als team nog zoekende in hoe we dit vorm geven. We experimenteren met thuiswerk, flexibele werkuren,…
 • Verloning volgens barema B1b (PC 331), terugbetaling van woonwerkverkeer of een fietsvergoeding, maaltijdcheques en een wachtvergoeding. Een werkplek in het centrum van Hasselt (met parkeergelegenheid).
 • Indiensttreding zo snel mogelijk

Wat heb jij ons te bieden?

 • Je hebt interesse in telefonische en chathulpverlening. Ervaring in de hulpverleningssector of specifiek met online hulpverlening is een grote troef.
 • Je beschikt over een bachelor of masterdiploma in een menswetenschappelijke opleiding.
 • Vanuit jouw opleiding en/of ervaring heb je basiskennis –en vaardigheden verworven m.b.t. het werken met en opleiden van groepen, individuele hulpverlening, hulpverleningsmodellen, programmeren van vorming en supervisie. Ook ervaring met vrijwilligerswerk of vorming voor volwassenen is een meerwaarde.
 • Je schat de inzet van vrijwilligers naar waarde en je voelt je aangesproken om onze vrijwilligerswerking mee te ondersteunen en uit te bouwen.
 • Je bent een creatieve denker die steeds gericht is op verbetering. Je neemt verantwoordelijkheid op en kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je bent een vlotte en open communicator en weet je aan te passen aan jouw publiek: collega’s, vrijwilligers, partners in het werkveld. Je durft feedback te geven én te krijgen.
 • Onze waarden sluiten aan bij jouw persoonlijkheid: empathisch, integer, respectvol en discreet.
 • Je werkt vlot en graag met een computer en digitale toepassingen en weet ook anderen hierin te ondersteunen en te enthousiasmeren.
 • Je bent flexibel en bereid om soms ’s avonds en occasioneel in het weekend te werken en om deel uit te maken van een wachtregeling, waarbij vrijwilligers in noodsituaties beroep op jou kunnen doen buiten de kantooruren.

Interesse? Wacht niet met solliciteren!

Jouw kwaliteiten doen ertoe! Een mogelijke handicap, jouw afkomst, leeftijd of geslacht zijn voor ons niet van belang. We willen graag iedereen aanmoedigen om zich kandidaat te stellen. Indien nodig zoeken we graag mee naar oplossingen.

Voor vragen over deze vacature kan je terecht bij Sophie Beckers (sophie.beckers@tele-onthaal.be). Meer info over onze werking is te vinden op www.tele-onthaal.be.

Bezorg jouw kandidatuur ten laatste op 17 april 2023 aan Sophie Beckers (sophie.beckers@tele-onthaal.be).

De eerste selectie gebeurt op basis van de ingestuurde kandidaturen. De eerste gespreksronde vindt plaats op 24 en 27 april. De tweede en laatste gespreksronde plannen we op 5 mei.


Wil jij luisteren?

Word vrijwilliger

Zoek je een uitweg? Praten helpt.

 Gratis en anoniem.
Image

Hier luistert iemand naar je

Bel 106

24u op 24 en 7d op 7

Image

Liever een gesprek via chat?

Chat

elke avond en woensdag-en zondagnamiddag