Deel dit bericht via:

01-03-2023

Over de organisatie

Tele-Onthaal biedt een helpend gesprek aan; gratis, anoniem, dag en nacht, via telefoon op 106 of via chat op www.tele-onthaal.be. In Limburg alleen voeren ruim 75 vrijwilligers jaarlijks meer dan 12 000 gesprekken met hulpvragers uit onze provincie die het even niet meer zien zitten, die eenzaam of verdrietig zijn, kampen met psychische kwetsbaarheden of gewoon nood hebben aan een luisterend oor. Al onze vrijwilligers zijn opgeleid om telefonische oproepen te beantwoorden. Zo’n 20 vrijwilligers volgden een bijkomende chatopleiding en nemen zowel telefoon- als chatdiensten op.

Onze vrijwilligers worden opgeleid en begeleid door een team van beroepskrachten (administratieve medewerkers en stafmedewerkers). Er werken 8 beroepskrachten bij Tele-Onthaal Limburg.

De functie

Je komt terecht in een team van drie andere stafmedewerkers. Jullie team begeleidt onze vrijwilligers in alle facetten van hun engagement.

Als tijdelijke collega zal je vooral ingeschakeld worden bij:

  • Het opvolgen van de oproepen in functie van de begeleiding van onze vrijwilligers en van de uitvoering van het hulpverlenings- en veelgebruikersbeleid van onze organisatie
  • De verdere vorming van ervaren vrijwilligers via feedback en supervisiegesprekken, het opmaken van een vormingsaanbod en eventueel de begeleiding van intervisiegroepen
  • Het voeren van selectiegesprekken met kandidaat-vrijwilligers

Waar mag je op rekenen ?

  • Je krijgt een unieke kijk achter de schermen van de grootste anonieme hulplijn van Vlaanderen. Op korte tijd zal je zo heel wat kunnen opsteken rond gespreksvaardigheden, werken met groepen, geestelijke gezondheid, hulpverleningsmodellen en eerstelijnshulpverlening. Deze ervaring is een ideale opstap naar een carrière binnen de hulpverlening of het welzijnswerk.
  • Een tewerkstelling van 28,5 uur per week (0,75 VTE) (maar een halftijdse functie is bespreekbaar). Werkuren zijn te bepalen in overleg. Heel uitzonderlijk avondwerk is mogelijk (vb. vorming).
  • Een contract van bepaalde duur tot mei 2023, met mogelijkheid tot verlenging
  • Een professionele omkadering in een zorgzame en stimulerende werkomgeving.
  • Verloning volgens de barema’s in PC 331. Bijkomende voordelen: terugbetaling van woonwerkverkeer of een fietsvergoeding en maaltijdcheques.
  • Een werkplek in het centrum van Hasselt (met parkeergelegenheid); 1 thuiswerkdag per week is mogelijk
  • Indiensttreding zo snel mogelijk

Wat heb jij ons te bieden?

  • Je hebt interesse en/of ervaring met telefonische en chathulpverlening.
  • Vanuit jouw opleiding en/of ervaring heb je basiskennis –en vaardigheden verworven m.b.t. het werken met en opleiden van groepen, individuele hulpverlening, hulpverleningsmodellen, programmeren van vorming en supervisie.
  • Je schat de inzet van onze vrijwilligers naar waarde. Ervaring met vrijwilligerswerk of vorming voor volwassenen is dan ook zeker een meerwaarde.
  • Onze waarden sluiten aan bij jouw persoonlijkheid: empathisch, integer, respectvol en discreet.
  • Je beschikt over een diploma in een menswetenschappelijke opleiding of je bent in opleiding om dit te behalen.

Interesse? Wacht niet met solliciteren!

Jouw kwaliteiten doen ertoe! Een mogelijke handicap, jouw afkomst, leeftijd of geslacht zijn voor ons niet van belang. We willen graag iedereen aanmoedigen om zich kandidaat te stellen. Indien nodig zoeken we graag mee naar oplossingen.

Voor vragen over deze vacature kan je terecht bij Sophie Beckers (sophie.beckers@tele-onthaal.be).

Meer info over onze werking is te vinden op www.tele-onthaal.be.

Bezorg jouw kandidatuur ten laatste op 5 maart 2023 aan Sophie Beckers (sophie.beckers@tele-onthaal.be). De eerste selectie gebeurt op basis van de ingestuurde kandidaturen.

>