Deel dit bericht via:

26-04-2017

Een laboratorium met inspirerende verhalen

Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel stapte tussen september 2016 en maart 2017 in een Lerend Netwerk Interculturalisering met 10 andere Brusselse vrijwilligersorganisaties. Dit initiatief werd op poten gezet door het Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel.

Het Lerend Netwerk wil een laboratorium zijn voor organisaties die samen de uitdaging aangaan om hun vrijwilligerswerking verder te interculturaliseren. Elke maand kwamen verschillende vrijwilligersorganisaties samen om uit te wisselen, te leren en te experimenteren over het thema ‘omgaan met (intercultureel) verschil in het vrijwilligerswerk’. Fanny Matheusen van Goesthing werd uitgenodigd om te faciliteren.

Het Lerend Netwerk werd een laboratorium met zoveel in- en output dat best niet zomaar verstoft maar graag zo breed mogelijk wordt gedeeld. Inspirerende praktijkverhalen, zowel good practices als successful failures, zijn in dit leesbaar werkinstrument gekoppeld aan concrete, behulpzame tools. Andere vrijwilligersorganisaties en alle geïnteresseerden zijn uitgenodigd om erin te grasduinen en ermee aan de slag te gaan. Meer info

26-04-2017

Inspirerende verhalen & concrete tools

Het Waardecreatieverhaal

Lees om te beginnen het waardecreatieverhaal van het Lerend Netwerk. Een verhaal in vier beelden.

Praktijkverhalen

Laat je prikkelen en inspireren door de praktijkverhalen van het lerend netwerk.

Toolbox

Duik in de toolbox om zelf aan de slag te gaan.