Deel dit bericht via:

16-12-2020

2020 was geen klassiek jaar.

De voorbije maanden vonden vele mensen de weg naar de telefoon of chat van de hulplijn. De nood aan laagdrempelige en bereikbare hulp is duidelijk groot in tijden waarin de hele maatschappij en bevolking lange tijd op proef gesteld wordt.

Op 1 december stroomden reeds 5.810 meer oproepen binnen dan in het volledige jaar 2019. Het ziet er nu alvast naar uit dat Tele-Onthaal zal afstevenen op een recordaantal oproepers die een beroep deden op het luisterend oor van 106.

Ook de eindejaarsperiode die weldra aanbreekt, zal niet zijn zoals gewoonlijk. Voor heel wat mensen zullen de feestdagen niet als muziek in de oren klinken.

Want vele mensen zullen tijdens deze feestdagen moeten aankijken tegen een lege stoel.

Bovendien is het jaareinde een moment waarop alles wat je hebt meegemaakt het voorbije jaar, ook het moeilijke, weer naar boven komt. En dat wordt tijdens de feestdagen zwaarder aangevoeld.

Bij elk moeilijk moment, staat Tele-Onthaal aan de zijde van wie nood heeft aan een luisterend oor. Nu meer dan ooit.

Bij onze telefoon-en chathulpdienst zal de telefoon beantwoord worden op kerstavond en zal op oudejaarsavond verder getokkeld worden op het toetsenbord van de chat.

Ook tijdens deze bijzondere feestdagen zitten er dag en nacht vrijwilligers klaar om een luisterend oor te bieden. Zij laten hun eigen kerst-en nieuwjaarsbubbel even schieten om er voor iemand anders te zijn.

Tele-Onthaal zal tijdens de komende feestdagen extra vrijwilligers inzetten zodat nog meer oproepers kleine en grote emoties als eenzaamheid, verlies, wanhoop en verdriet kunnen uiten en delen tijdens deze bijzondere feestdagen.

Daarom lanceert Tele-Onthaal vandaag een eindejaarscampagne om het hulpaanbod in de kijker te zetten tijdens de komende feestweken.
Wie nood heeft aan een gesprek: Tele-Onthaal is er altijd.

Je verhaal kwijt of hulp nodig? Bel gratis en anoniem 106 (24/7) of chat via www.tele-onthaal.be

De affiches en beelden van de eindejaarscampagne kan u hier onder downloaden.

>