Ik kan de slaap niet vatten, en lig te piekeren. Heb vanavond teveel gesnoept, wat ik niet mag gezien mijn diabetes. Maar ik ben het beu om met alles rekening te houden, om op mijn eten, mijn beweging te letten voor mijn suiker. Sinds ik gevallen ben, en ik 2 wervels brak, is er van beweging geen sprake meer. Ja, ik kan nog wat uit de voeten met mijn rollator, maar dit is het enige.

Mijn vrouw probeert goed voor mij te zorgen, maar heb geen moed meer. Ik heb constant pijn, ik ga van mijn bed naar de zetel en vul mijn dagen door te zappen voor de tv. Ik las vroeger zo graag, maar kan het niet meer opbrengen. ’s Nachts lig ik dan wakker, te staren naar het plafond, en begin ik te piekeren. Mijn vrouw slaapt nu ook niet meer bij mij, want ik houd haar wakker. Ik snap haar, ik ben geen goede man meer voor haar. Tele-Onthaal is op dat moment mijn troost, eent stevige schouder om eens tegen aan te leunen.


- Man, 72 jaar, telefoon

Chatten met Tele-Onthaal

Bij Tele-Onthaal kan je elke avond en woensdag-en zondagnamiddag terecht voor een anoniem chatgesprek. Het gesprek blijft strikt vertrouwelijk tussen jou en de vrijwilliger.
Er blijven geen sporen van het chatgesprek achter op je computer.

Meer info over chatten

Op dit moment is de chat open, maar zijn al onze vrijwilligers in gesprek.
Wanneer opnieuw een vrijwilliger beschikbaar is, wordt het bolletje bij 'Chat' weer groen. Klik dan opnieuw op 'Chat'.

Of bel 106: 24u/24 en 7d/7 luistert iemand naar je via telefoon.

Kies een (anonieme) nickname. Wanneer je klikt op 'Chatten', kom je in contact met een vrijwilliger.

Wil je er mee voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen binnen geraken op deze chat?
Dat kan door deze chat niet te belasten met onechte of opeenvolgende oproepen. Dankjewel!

Chat