Ik maak me zorgen om de toestand met mijn kleinzoon van 9 jaar. Elke dag na school zorg ik voor hem. Op zich is dat altijd heel goed gegaan. Maar hij wordt steeds onbeleefder en gedraagt zich als een verwend nest.

Vanmiddag is hij plots weggelopen. Dat was echt een gevaarlijke situatie, want hij is te voet naast een drukke baan gewandeld. En ik ben moeilijk te been dus ik kon hem niet bijhouden. Ik ben hem dan achterna gereden met de auto. Gelukkig kon ik hem overtuigen om in te stappen en is dit goed afgelopen. Maar toch was ik er echt niet goed van.

Toen hij 's avonds weer bij zijn ouders was, maalde dat door mijn hoofd en heb ik Tele-Onthaal gebeld. Ik kon vertellen dat ik vrees dat er nog problemen in de toekomst gaan volgen met die jongen. En dat ik denk dat de moeilijkheden gekomen zijn omdat hij thuis bij zijn ouders steeds zijn zin krijgt. Dit maakt het moeilijk om hem op te voeden, want ik vind het belangrijk dat hij leert gehoorzamen. Thuis mag hij echt alles.

Het is toch anders om dat tegen iemand te vertellen, dan om daar in je hoofd over te piekeren. Na het telefoontje met Tele-Onthaal heb ik besloten dat ik hierover dit weekend een gesprek wil hebben met mijn dochter..

- Vrouw, 67 jaar, telefoon

Bellers en chatters aan het woord

RELATIES

Ik maak me zorgen om mijn dochter van 7 jaar. Ik krijg haar met geen stokken mee als het tijd is om te vertrekken naar haar papa.

Vrouw, 35 jaar, chat

RELATIES

Gisterenavond heb ik gedronken en mijn vriendin was daar boos over. Ik ben zo bang dat dit nu het einde van onze relatie betekent!

Man, 29 jaar, telefoon

RELATIES

Normaal had ik heel veel vrienden en kon ik bij veel mensen terecht. Nu ben ik dat allemaal kwijtgespeeld. Ik heb er zoveel spijt van.

Meisje, 16 jaar, chat

RELATIES

Mensen begrijpen het niet dat je soms weigert om voor je ouders te zorgen. Emotioneel vind ik dit erg moeilijk.

Vrouw, 57 jaar, telefoon

RELATIES

Mijn zoon gaat het verkeerde pad op, hij zit echt bij de verkeerde vrienden. En ik heb er geen vat meer op.

Vrouw, 48 jaar, chat

RELATIES

Vanmiddag is mijn kleinzoon plots weggelopen. Dat was echt een gevaarlijke situatie, want hij liep te voet naast een drukke baan.

Vrouw, 60 jaar, telefoon

RELATIES

Het klikt niet met mijn directrice. Het lijkt wel alsof ze me liever niet terugziet op school.

Vrouw, 51 jaar, telefoon

RELATIES

Naast ons woont een groot gezin, die ons dagelijks uitschelden omdat wij er volgens hen anders uitzien.

Vrouw, 60 jaar, telefoon

RELATIES

Af en toe word ik nog geconfronteerd met mijn vader. Ik heb het verleden achter mij gelaten. Maar ik kan hem moeilijk in mijn buurt verdragen

Man, 62 jaar, telefoon

RELATIES

Ik word gekleineerd door de zussen van mijn vriend. Het waren zogezegd grapjes, maar die hebben mij wel gekwetst.

Vrouw, 26 jaar, chat