Ik maak me zorgen om de toestand met mijn kleinzoon van 9 jaar. Elke dag na school zorg ik voor hem. Op zich is dat altijd heel goed gegaan. Maar hij wordt steeds onbeleefder en gedraagt zich als een verwend nest.

Vanmiddag is hij plots weggelopen. Dat was echt een gevaarlijke situatie, want hij is te voet naast een drukke baan gewandeld. En ik ben moeilijk te been dus ik kon hem niet bijhouden. Ik ben hem dan achterna gereden met de auto. Gelukkig kon ik hem overtuigen om in te stappen en is dit goed afgelopen. Maar toch was ik er echt niet goed van.

Toen hij 's avonds weer bij zijn ouders was, maalde dat door mijn hoofd en heb ik Tele-Onthaal gebeld. Ik kon vertellen dat ik vrees dat er nog problemen in de toekomst gaan volgen met die jongen. En dat ik denk dat de moeilijkheden gekomen zijn omdat hij thuis bij zijn ouders steeds zijn zin krijgt. Dit maakt het moeilijk om hem op te voeden, want ik vind het belangrijk dat hij leert gehoorzamen. Thuis mag hij echt alles.

Het is toch anders om dat tegen iemand te vertellen, dan om daar in je hoofd over te piekeren. Na het telefoontje met Tele-Onthaal heb ik besloten dat ik hierover dit weekend een gesprek wil hebben met mijn dochter..

- Vrouw, 67 jaar, telefoon

Chatten met Tele-Onthaal

Bij Tele-Onthaal kan je elke avond en woensdag-en zondagnamiddag terecht voor een anoniem chatgesprek. Het gesprek blijft strikt vertrouwelijk tussen jou en de vrijwilliger.
Er blijven geen sporen van het chatgesprek achter op je computer.

Meer info over chatten

Op dit moment is de chat open, maar zijn al onze vrijwilligers in gesprek.
Wanneer opnieuw een vrijwilliger beschikbaar is, wordt het bolletje bij 'Chat' weer groen. Klik dan opnieuw op 'Chat'.

Of bel 106: 24u/24 en 7d/7 luistert iemand naar je via telefoon.

Kies een (anonieme) nickname. Wanneer je klikt op 'Chatten', kom je in contact met een vrijwilliger.

Wil je er mee voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen binnen geraken op deze chat?
Dat kan door deze chat niet te belasten met onechte of opeenvolgende oproepen. Dankjewel!

Chat