Ik heb onlangs een grote fout gemaakt waardoor ik heel wat vrienden ben kwijtgeraakt... Ik weet niet goed meer wat ik moet doen en ik heb alles al geprobeerd om het goed te maken. Maar dit werkt niet, aangezien mijn fout te groot is om zomaar te kunnen vergeven. Mijn vrienden geloven me niet meer omdat ik ook heb gelogen. Ze vertrouwen me niet meer. Normaal had ik heel veel vrienden en kon ik bij veel mensen terecht, de laatste dagen ben ik dat allemaal kwijtgespeeld.

Ik heb er zoveel spijt van. Ik voel me heel eenzaam.

Chatten met Tele-Onthaal was een manier om hierover te kunnen praten. Ik kon vertellen hoe ik met mezelf vastzit. Waarom heb ik mensen waar ik om geef zoveel pijn kunnen doen? Het gevoel is echt verschrikkelijk. Het liefst zou ik eigenlijk opnieuw kunnen beginnen of ergens anders leven waar mensen me niet beoordelen om wat er allemaal is gebeurd. Hoe ik met sommige mensen ben omgegaan vind ik niet okee. Al heb ik schrik dat ik ook nieuwe vrienden zal kwetsen. Het chatgesprek heeft me wel wat hoop gegeven, dat het misschien ooit nog kan goed komen met mij.

- Meisje, 16 jaar, chat

Bellers en chatters aan het woord

Relaties

Gisterenavond heb ik gedronken en mijn vriendin was daar boos over. Ik ben zo bang dat dit nu het einde van onze relatie betekent!

Man, 29 jaar, telefoon

Relaties

Ik wilde mijn buurmeisje waarschuwen, maar wist niet goed hoe ik dit zou aanpakken.

Man, 25 jaar, chat

Relaties

Mensen begrijpen het niet dat je soms weigert om voor je ouders te zorgen. Emotioneel vind ik dit erg moeilijk.

Vrouw, 57 jaar, telefoon

Relaties

Er zijn zoveel problemen in de familie in verband met onze vader. Tijdens manische periodes verkwist hij zoveel geld.

Vrouw, 36 jaar, telefoon

Relaties

Normaal had ik heel veel vrienden en kon ik bij veel mensen terecht. Nu ben ik dat allemaal kwijtgespeeld. Ik heb er zoveel spijt van.

Meisje, 16 jaar, chat

Relaties

Ik krijg de hele tijd nare berichtjes via sociale media van een jongen op mijn school. En ook van zijn vrienden. Ik reageer daar nooit op maar ik voel me zo gekwetst en verdrietig.

Meisje, 14 jaar, chat

Relaties

Naast ons woont een groot gezin, die ons dagelijks uitschelden omdat wij er volgens hen anders uitzien.

Vrouw, 60 jaar, telefoon

Relaties

Het is altijd iets!! Het lijkt wel of hij niet meer wil dat ik hier woon. Om te kuisen ben ik wel goed.

Vrouw, 20 jaar, chat

Relaties

Na 35 jaar samen en drie kinderen grootgebracht, heeft mijn man nu iemand anders. Ik voel me ontzettend eenzaam en verdrietig.

Vrouw, 61 jaar, telefoon

Relaties

Af en toe word ik nog geconfronteerd met mijn vader. Ik heb het verleden achter mij gelaten. Maar ik kan hem moeilijk in mijn buurt verdragen

Man, 62 jaar, telefoon

>