Ik heb al een zwaar leven gehad, zou je kunnen zeggen. Heel veel dingen meegemaakt waar je niet mee te koop loopt. Aan wie vertel je zomaar dat je als kind misbruikt bent door je vader, dat je angstaanvallen had, dat je verslaafd was aan alcohol?

Nu drink ik al 5 jaar niet meer. Ik sta positief in het leven en geniet van kleine dingen. Ik ben een overlever.

Af en toe word ik nog geconfronteerd met mijn vader. Het is een oude man. Ik verwacht er niks meer van. Ik heb het verleden achter mij gelaten. Maar ik kan hem moeilijk in mijn buurt verdragen.

Toen ik mijn vader onlangs weer gezien heb, had ik behoefte aan een positieve babbel. Dat ik eens alles kon zeggen zoals ik het ervaar, dat ik met iemand kon delen hoe ik hier sterker uit ben gekomen. Ik belde met Tele-Onthaal en heb er mijn hele levensverhaal verteld.

- Man, 62 jaar, telefoon

Bellers en chatters aan het woord

RELATIES

Af en toe word ik nog geconfronteerd met mijn vader. Ik heb het verleden achter mij gelaten. Maar ik kan hem moeilijk in mijn buurt verdragen

Man, 62 jaar, telefoon

RELATIES

Ik krijg de hele tijd nare berichtjes via sociale media van een jongen op mijn school. En ook van zijn vrienden. Ik reageer daar nooit op maar ik voel me zo gekwetst en verdrietig.

Meisje, 14 jaar, chat

RELATIES

Er hangt een gespannen sfeer tussen mij en mijn partner. Maar ik ben bang om er met hem over te praten.

Man, 38 jaar, chat

RELATIES

Ook tegenover mijn vrienden voel ik me heel onzeker. Ik vrees dat zij me beu gaan worden op den duur.

Vrouw, 19 jaar, chat

RELATIES

Gisterenavond heb ik gedronken en mijn vriendin was daar boos over. Ik ben zo bang dat dit nu het einde van onze relatie betekent!

Man, 29 jaar, telefoon

RELATIES

Het klikt niet met mijn directrice. Het lijkt wel alsof ze me liever niet terugziet op school.

Vrouw, 51 jaar, telefoon

RELATIES

Na 35 jaar samen en drie kinderen grootgebracht, heeft mijn man nu iemand anders. Ik voel me ontzettend eenzaam en verdrietig.

Vrouw, 61 jaar, telefoon

RELATIES

Ik wil geen contact meer met mijn moeder. Dit kan ik echt niet meer aan.

Vrouw, 31 jaar, telefoon

RELATIES

Ik maak me zorgen om mijn dochter van 7 jaar. Ik krijg haar met geen stokken mee als het tijd is om te vertrekken naar haar papa.

Vrouw, 35 jaar, chat

RELATIES

Normaal had ik heel veel vrienden en kon ik bij veel mensen terecht. Nu ben ik dat allemaal kwijtgespeeld. Ik heb er zoveel spijt van.

Meisje, 16 jaar, chat