Ik zag gisteren een vriendin van het middelbaar terug. We hadden het er eventjes over dat ik toen toch eigenlijk erg gepest werd. Ondertussen heb ik leren van me afbijten, maar het gesprek zit vandaag al een hele dag in mijn hoofd…

Ik voelde weeral die schaamte opkomen. Schaamte omdat ik ooit werd gepest. Ik wil zeker niet dat mijn nieuwe vrienden van de unief dat ooit te weten komen, dus aan hen kan ik er niets over zeggen. Want als mensen weten dat je ooit gepest werd, zien ze je toch in een ander licht. En een vriendschap opbouwen, mij openstellen en opnieuw mensen vertrouwen was al moeilijk genoeg.

Gelukkig kon ik vandaag even mijn hart luchten op de chat van Tele-Onthaal. Anoniem, dus daar word je later niet meer mee geconfronteerd. En daar was niet alleen plaats voor de minderwaardige gevoelens, samen met de vrijwilliger kwam ik erachter dat het pesten me ook assertiever heeft gemaakt!

- Vrouw, 19 jaar, chat

Chatten met Tele-Onthaal

Bij Tele-Onthaal kan je elke avond en woensdag-en zondagnamiddag terecht voor een anoniem chatgesprek. Het gesprek blijft strikt vertrouwelijk tussen jou en de vrijwilliger.
Er blijven geen sporen van het chatgesprek achter op je computer.

Meer info over chatten

Op dit moment is de chat open, maar zijn al onze vrijwilligers in gesprek.
Wanneer opnieuw een vrijwilliger beschikbaar is, wordt het bolletje bij 'Chat' weer groen. Klik dan opnieuw op 'Chat'.

Of bel 106: 24u/24 en 7d/7 luistert iemand naar je via telefoon.

Kies een (anonieme) nickname. Wanneer je klikt op 'Chatten', kom je in contact met een vrijwilliger.

Wil je er mee voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen binnen geraken op deze chat?
Dat kan door deze chat niet te belasten met onechte of opeenvolgende oproepen. Dankjewel!

Chat