Over de organisatie
Tele-Onthaal biedt helpende gesprekken aan; gratis, anoniem, dag en nacht, via telefoon op 106 of via chat op www.tele-onthaal.be.
In Oost-Vlaanderen voeren ongeveer 140 vrijwilligers jaarlijks meer dan 22 000 gesprekken met hulpvragers die het even niet meer zien zitten, zich eenzaam of verdrietig voelen, kampen met psychische kwetsbaarheden of gewoon nood hebben aan een luisterend oor. Al onze vrijwilligers zijn opgeleid om telefonische oproepen te beantwoorden. Zo’n 50 vrijwilligers volgden een bijkomende chatopleiding en nemen ook chatdiensten op.
Onze vrijwilligers worden opgeleid en begeleid door een team van beroepskrachten (administratieve medewerkers en stafmedewerkers).
Er werken 9 beroepskrachten (6,27 VTE) bij Tele-Onthaal Oost-Vlaanderen.
In 2024 werkt elke Tele-Onthaaldienst nog als aparte vzw, maar vanaf 2025 fuseren we tot één grote vzw.
Ook in deze nieuwe samenwerkingsvorm werken we met sterk lokaal verankerde werkingen. De eindverantwoordelijke voor de lokale werking (één per provincie) is de lokale coördinator.
Voor de werking in Oost-Vlaanderen zoeken we een lokale coördinator.
Indiensttreding bij voorkeur zo snel mogelijk, maar in onderling overleg af te stemmen.
Over de functie
Als lokale coördinator ben je eindverantwoordelijke van de lokale werking.
Je hebt ook een brugfunctie met het centrale team en met het regionaal netwerk.
Concreet bestaat je taak uit:
- Teamcoaching en dagelijkse aansturing van de beroepskrachten.
- Eindverantwoordelijkheid voor de kerntaken van de werking, nl. hulpverlening en vrijwilligersbeleid. Dit betekent dat je erop toe ziet dat de gecreëerde beleidskaders geïmplementeerd en toegepast worden in de lokale werking.
- Je hebt een signaal- en brugfunctie tussen de lokale werking en het centrale team. In functie hiervan maak je deel uit van het lokaal coördinatorenoverleg.
- Externe samenwerking en aanspreekpunt voor externe contacten. Je vormt de brug tussen de lokale werking en het lokale netwerk en bouwt dit verder uit.
- Je behoudt het overzicht over de lokale financiën.
- Naast jouw tewerkstelling als coördinator, neem je enkele inhoudelijke taken op binnen de hulpverlening en/of vrijwilligerswerking.
- Je hebt een brugfunctie, je bent een verbindend figuur die met iedereen in de organisatie contact heeft. Je werkt onder leiding van de inhoudelijk directeur.
- Je stemt in alle richtingen (centraal – lokaal) af. Je communiceert sterk en compleet met het directieteam, het personeel en vrijwilligers van jouw eigen team en experten en administratieve medewerkers van het centrale team.
Wat heb jij ons te bieden?
- Je hebt al een eerste leidinggevende ervaring achter de rug, met aantoonbare ervaring in het coachen en ontwikkelen van teams. Jouw leiderschapsstijl is coachend en verbindend.
- Je hebt interesse in telefonische en chathulpverlening. Ervaring in de hulpverleningssector of specifiek met telefonische en/of online hulpverlening is een troef.
- Je beschikt over een bachelor of masterdiploma in een menswetenschappelijke opleiding.
- Vanuit jouw opleiding en/of ervaring heb je basiskennis –en vaardigheden verworven m.b.t. het werken met en opleiden van groepen, individuele hulpverlening, hulpverleningsmodellen, programmeren van vorming en supervisie. Ook ervaring met vrijwilligerswerk of vorming voor volwassenen is een meerwaarde.
- Je schat de inzet van vrijwilligers naar waarde en je voelt je aangesproken om onze vrijwilligerswerking mee te ondersteunen en uit te bouwen.
- Je bent een vlotte en open communicator en weet je aan te passen aan jouw publiek: collega’s, vrijwilligers, partners in het werkveld. Je durft feedback te geven én te krijgen.
- Je kan beleidsplannen lezen en operationaliseren.
- Je kent ons werkveld of bent bereid je dit snel eigen te maken. Je bent in staat om een professioneel netwerk uit te bouwen.
- Onze waarden sluiten aan bij jouw persoonlijkheid: empathisch, integer, respectvol en discreet.
- Je werkt vlot en graag met een computer en digitale toepassingen en weet ook anderen hierin te ondersteunen en te enthousiasmeren.
- Je bent flexibel en bereid om soms ’s avonds en occasioneel in het weekend te werken en om deel uit te maken van een wachtregeling, waarbij vrijwilligers in noodsituaties beroep op jou kunnen doen buiten de kantooruren.
Waar mag jij op rekenen?
- Een deeltijdse tewerkstelling van 26,6 uur per week (0,70 VTE) via een contract van onbepaalde duur.
- Verloning volgens barema L1 (PC 331.00.20), terugbetaling van woon-werkverkeer of een fietsvergoeding, maaltijdcheques en een wachtvergoeding. Een werkplek met parkeermogelijkheid in Gent (op wandelafstand van station Gent-Sint-Pieters).
- Je hebt de unieke kans om de nieuwe functie van lokale coördinator mee vorm te geven binnen ons nieuw samenwerkingsmodel. Je mag rekenen op de nodige interne en externe coaching om je hierbij te ondersteunen.
- Een professionele omkadering in een zorgzame en stimulerende werkomgeving.
Interesse? Wacht niet met solliciteren!
Alleen jouw kwaliteiten doen ertoe! Een mogelijke beperking, jouw afkomst, leeftijd of geslacht zijn voor ons niet van belang. We willen graag iedereen aanmoedigen om zich kandidaat te stellen. Indien nodig zoeken we graag mee naar oplossingen.
Voor vragen over deze vacature kan je terecht bij Leen Devlieghere (inhoudelijk directeur) via leen.devlieghere@tele-onthaal.be. Meer info over onze werking is te vinden op www.tele-onthaal.be.
Bezorg jouw kandidatuur ten laatste op 12 mei 2024 per mail naar vacature@tele-onthaal.be.
De eerste selectie gebeurt op basis van de ingestuurde kandidaturen.
De eerste gespreksronde vindt plaats op 17 mei 2024 in Gent.
De tweede en laatste gespreksronde plannen de laatste weken van mei (de datum delen we mee bij sollicitatie).