Welkom bij Tele-Onthaal Antwerpen

Tele-Onthaal Antwerpen vzw is één van de 5 Tele-Onthaaldiensten in Vlaanderen. Wil je meer weten over Tele-Onthaal in Antwerpen, dan ben je van harte welkom op ons secretariaat.


Secretariaat Tele-Onthaal Antwerpen vzw

TEL 03 216 04 47
MAIL antwerpen@tele-onthaal.be

Vrijwilliger worden in Tele-Onthaal Antwerpen


Vrijwilligers vormen het kloppend hart van Tele-Onthaal Antwerpen. Zij beantwoorden alle oproepen. Wil jij daaraan meewerken?

Als je denkt dat Tele-Onthaal echt iets voor jou is en dat je voldoende tijd hebt, vul dan het aanmeldformulier in.

Of neem gerust eerst de algemene informatie door bij 'Word vrijwilliger'. Je kan ook grasduinen in de getuigenissen van vrijwilligers om te lezen hoe zij hun engagement ervaren. Vrijwilligerswerk bij Tele-Onthaal kan een hele verrijking zijn voor jou als persoon. Tegelijk vraagt het ook een langdurig engagement.

Meewerken, houdt in dat je je wekelijks minstens drie uur kan vrijmaken om oproepen te beantwoorden in Antwerpen en dat je ook af en toe een nacht kan doen. Daarnaast betekent het dat je een basisopleiding krijgt en ook nadien permanente vorming ontvangt. De basisopleiding in Antwerpen omvat 20 bijeenkomsten. Tijdens dit opleidingsjaar draai je al mee in de praktijk, afgewisseld met opleidingsmomenten.

Wie zich aanmeldt, krijgt nog wat extra informatie opgestuurd met meer details over het engagement en hetgeen je daarvoor terugkrijgt. Daarna kan je een wederzijds kennismakingsgesprek afspreken, met twee ervaren vrijwilligers. Daarin schatten we samen in of dit vrijwilligerswerk voor jou geschikt is. Na dat gesprek kan je deelnemen aan de opleiding.

Twee keer per jaar start Tele-Onthaal Antwerpen een opleiding voor kandidaat-vrijwilligers.
De eerstvolgende opleiding start op zaterdag 23 september 2017. De opleiding loopt op woensdag avonden en zaterdagen.
De daaropvolgende opleiding zal starten in februari 2018.

Aarzel niet om ons te bellen of te mailen met vragen of om je aan te melden.
Hopelijk mogen we je binnenkort welkom heten!

Kennismaken met onze dienst

Naar jaarlijkse gewoonte zet Tele-Onthaal Antwerpen haar wervingsactie kracht bij door een evenement te organiseren. Je was misschien aanwezig bij eerdere voordrachten door Dirk De Wachter, Edel Maex, Frederik Imbo, Griet Op De Beeck of Ann Leonard?

Dit jaar komen twee theatermakers, Joris Hessels en Domnique Van Malder, wellicht gekend van het Canvasprogramma 'Radio Gaga'. Op een integere en ludieke manier brachten zij plaatselijke radio vanuit een gevangenis, een abdij, een school, een hospice ...

Wanneer? op dinsdag 7 november 2017 om 20 uur.
Wie organiseert? De organisatie is in handen van Tele-Onthaal Antwerpen.
Kostprijs? De voordracht kost 8 euro.
Waar? Auditorium "De Stroming", Nationalestraat 111 in Antwerpen.

Je kan je nu al inschrijven via els.jaeken@tele-onthaal.be

Vrienden van Tele-Onthaal Antwerpen

Wil je je niet engageren als vrijwilliger, maar Tele-Onthaal op een andere manier steunen? De groep 'Vrienden van Tele-Onthaal' organiseert af en toe activiteiten, die geld in het laatje brengen. Neem gerust contact met ons op als je op de hoogte wil gebracht worden van de volgende activiteit.

Daarnaast is elke kleine gift welkom.

Hartelijk dank daarvoor!

Enkele goede redenen om Tele-Onthaal te steunen:

Je kiest voor een menselijke samenleving: Wie Tele-Onthaal steunt, kiest voor een samenleving waarin mensen vrijwillig tijd en aandacht schenken aan anderen. Een samenleving waarin niets menselijks onbespreekbaar blijft. Een samenleving waar iedereen, ongeacht waar hij mee zit… kan vertrouwen dat hij dag en nacht ergens zonder vooroordeel gehoor kan vinden. Je steunt een organisatie waarbinnen ook vrijwilligers mens mogen zijn: met hun krachten en hun beperktheden, in contact met andere mensen.

Je pakt mee maatschappelijke problemen aan: Door Tele-Onthaal te steunen werk je mee om problemen in de huidige maatschappij aan te pakken, zoals depressie, vereenzaming, zelfmoord, relatiemoeilijkheden, wanhoop, verslaving, stigmatisering van psychiatrische problemen, …

Je steunt een betrouwbare en degelijke organisatie: Tele-Onthaal Antwerpen bestaat sinds 1965, is erkend door de overheid in het Decreet voor het Algemeen Welzijnswerk en maakt deel uit van het Vlaams Actieplan voor Suïcidepreventie. De continuïteit en kwaliteit van de werking wordt gegarandeerd door beroepskrachten.

Jaarverslag Tele-Onthaal Antwerpen 2016

Hieronder kan je het jaarverslag 2016 van Tele-Onthaal Antwerpen downloaden.

In dit jaarverslag vind je een weergave van Tele-Onthaal Antwerpen in 2016. Een beperkte weergave – uiteraard.
Hoe kunnen we voldoende waardering uitdrukken voor die vrijwilligers die zich dag en nacht inzetten om de telefoon en chat bemand te houden? Hoe kunnen we duidelijk maken hoeveel respect we hebben voor die mensen, die ons hun zorgen, angsten, vragen toevertrouwen? Hoe zouden we de rijkdom van een gesprek tussen 2 anonieme mensen kunnen beschrijven?

Dit is niet in cijfers te vatten. Maar hopelijk geeft het je toch een beeld. Een idee. Een vermoeden….

Met dit jaarverslag willen we vooral iedereen bedanken die hiertoe op één of andere manier bijgedragen heeft. En het besef hoeveel mensen dit – ook in 2016 - wel geweest zijn, heeft ons enorm deugd gedaan!