Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel


Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel (in het kort Tele-Onthaal BraBru) maakt deel uit van de 5 regionale Tele-Onthaal diensten in Vlaanderen en Brussel. Vrijwilligers vormen het kloppend hart van Tele-Onthaal. Anoniem & gratis, luisteren zij naar jou, 24/7 via het telefoonnummer 106 en elke avond (7d/7) en woensdag-en zondagnamiddag online via chat.

Praten helpt. Maar dan moet er ook iemand klaarstaan om te luisteren. Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel is steeds op zoek naar vrijwilligers met ruimte in hoofd, hart en agenda. Twee keer per jaar worden er opleidingen georganiseerd in Brussel én Leuven voor nieuwe kandidaat-vrijwilligers aan de telefoon en/of chat. De eerstvolgende basisopleiding start op 05 oktober 2024Meld je aan als vrijwilliger voor Brussel of Leuven, wij nemen dan zo snel mogelijk telefonisch contact met je op.

Meer info

Contact Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel

Meer weten of vragen? Neem gerust contact op met het secretariaat van Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel.
Voor Leuven: 016 23 97 56
Voor Brussel: 02 511 86 63
Mail: brabru@tele-onthaal.be

Word vrijwilliger bij Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel

Lees alles over de opleiding voor vrijwilligers in Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel en ontdek wat het betekent het om een luisterend oor te zijn voor mensen in nood.

Steun Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel

Iedereen verdient een luisterend oor. Om dat doel te realiseren, heeft Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel nood aan ondersteuning.
Jouw gift, donatie of inzamelactie maakt het het verschil voor iedereen in nood.

Tele-Onthaal Ambassadors

Tele-Onthaal ambassadors zijn vrijwilligers die in eigen naam actief mee werken om Tele-Onthaal bekend te maken aan een breed publiek.

Jaarcijfers Vlaams-Brabant en Brussel

2023 was op vele vlakken een transitiejaar. Na twee recordjaren omwille van de covidcrisis ziet Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel haar oproepcijfers opnieuw normaliseren tot zo’n 66 beantwoorde oproepen per dag.

Luisterbrief

Blijf je graag op de hoogte van de activiteiten van Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel? Schrijf je in voor de luisterbrief/nieuwsbrief.

Podium aan de vrijwilliger

In het Podium aan de Vrijwilliger geeft Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel een carte-blanche aan de vrijwilligers.

106 verhalen

106 verhalen vertellen hoe onze organisatie ervaren wordt door onze vrijwilligers. In het kader van het 45 jaar bestaan van Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel.


Wil jij luisteren?

Word vrijwilliger

Zoek je een uitweg? Praten helpt.

 Gratis en anoniem.
Image

Hier luistert iemand naar je

Bel 106

24u op 24 en 7d op 7

Image

Liever een gesprek via chat?

Chat

elke avond en woensdag-en zondagnamiddag