Wegwijzer naar meer hulp


Zoek je hulp maar weet je niet goed wat er mogelijk is?

Bel of chat met Tele-Onthaal om in een gesprek met een vrijwilliger uit te zoeken wat je nodig hebt en waar je die hulp kan vinden. Een verwijsgesprek kan je op weg helpen in je zoektocht.

Hieronder vind je een overzicht van organisaties die je misschien verder kunnen helpen. Je kan zoeken per rubriek, of ook met het vergrootglas rechts bovenaan, de website doorzoeken op een trefwoord.

Je vindt nog meer organisaties op www.desocialekaart.be.

Filter op thema:
Geweld / Misbruik / Mishandeling
Relaties
Welbevinden

1712 Hulplijn voor geweld, misbruik en kindermishandeling

Het telefoonnummer 1712 is een hulplijn voor iedereen die vragen heeft over alle soorten van geweld, misbruik of kindermishandeling. Ze geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp. Je vindt informatie op de website en kan bellen of mailen met een hulpverlener.
Gezondheid
Verslaving

Alcoholhulp

Op deze website kan je terecht voor informatie over alcoholproblemen en voor online hulp om drinken. Je vindt naast informatie op de website ook een forum, een zelftest, een zelfhulpmodule en gratis online begeleiding door een hulpverlener.
Relaties
Sociaal eenzaamheid

Allegro

Op deze website vind je verenigingen voor singles en alleenstaanden. Je kan er ook activiteiten opzoeken in jouw buurt voor ontmoetingen en ontspanning.
Gezondheid
Jongeren
Relaties
Seksualiteit

Allesoverseks.be

Deze website is gericht op jongeren. Je vindt er informatie en antwoorden op vragen over seks, anticonceptie, zwangerschap, SOA’s, het lichaam, liefde,…Je vindt er ook een overzicht van organisaties die hulp bieden.
Geestelijke gezondheid
Gezondheid

Anorexia Nervosa – Boulimia Nervosa

Deze vereniging is een informatie- en ontmoetingsplaats waar iedereen met vragen of zorgen rond eetstoornissen welkom is. Centraal staat zelfhulp. Je kan er terecht voor informatie, delen van ervaringen en ontmoeten. Op de website vind je naast informatie ook een forum. Je kan bellen of chatten met lotgenoten onder begeleiding van een ervaringsdeskundige vrijwilliger.
Dringende hulp
Gezondheid

Antigifcentrum

Op het telefoonnummer 070 245 245 kan je gratis 24/24 terecht voor informatie en advies bij vergiftiging en intoxicatie.Voor niet dringende vragen vind je informatie op de website en kan je ook mailen met een medisch team.
Dringende hulp
Gezondheid

Apothekers

Op deze website kan je apothekers in jouw buurt zoeken of voor dringende gevallen een apotheker van wacht vinden. Je vindt er ook informatie over geneesmiddelen en gezondheid.
Jongeren
Welbevinden

Awel

Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal en/of een probleem. Je kan anoniem contact opnemen over alles wat je bezighoudt. Via het telefoonnummer 102 kan je bellen. Je kan ook mailen of chatten met een vrijwilliger. Of ervaringen delen en lezen op het forum.
Geestelijke gezondheid
Sociaal eenzaamheid

Buddywerking

Als je psychische moeilijkheden ervaart of een psychiatrische opname achter de rug hebt, kan je hier een vrijwilliger (‘buddy’) vinden, voor een regelmatige ontmoeting, een babbel, een wandeling, een fietstochtje,…
Gezondheid
Jongeren
Verslaving

Cannabishulp

Hier kan je terecht voor informatie over cannabis. Je vindt naast informatie op deze website ook een forum, een zelftest, een zelfhulpmodule en gratis online begeleiding door een hulpverlener.

Wil jij luisteren?

Word vrijwilliger

Zoek je een uitweg? Praten helpt.

 Gratis en anoniem.
Image

Hier luistert iemand naar je

Bel 106

24u op 24 en 7d op 7

Image

Liever een gesprek via chat?

Chat

elke avond en woensdag-en zondagnamiddag