Juridisch rechten


Jongeren
Juridisch rechten
Seksualiteit
Welbevinden

Jongerengids

Dit is een informatieve website met een gedeelte voor tieners (11 tot 15 jaar) en een gedeelte voor jongeren (16 tot 22 jaar). Je vindt er antwoorden, tips en korte zelftests. Over vrienden & familie, je goed voelen, relaties & seks, school & leren, de wereld & maatschappij, ontspanning, het internet, geld, je rechten, werken, wonen, ….
Geweld / Misbruik / Mishandeling
Juridisch rechten

Slachtofferzorg

Ben je slachtoffer of getuige van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag? Of ben je een familielid of vriend van het slachtoffer? Op deze website vind je informatie en ondersteuning op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Hoe verwerk je een ingrijpende gebeurtenis? Wat moet je regelen? Waar kan je terecht voor informatie en ondersteuning? Wat met aangifte doen, een klacht
Juridisch rechten

Rechtenverkenner

Op de website van de rechtenverkenner vind je een overzicht van sociale rechten: premies en andere voordelen op het vlak van onderwijs, arbeid, wonen, welzijn, energie, vervoer, justitie,…
Jongeren
Juridisch rechten

Kinderrechtswinkel

De Kinderrechtswinkel beantwoordt je vragen over kinderrechten en het Belgisch jeugdrecht. Bijvoorbeeld over naamsverandering, jeugdcriminaliteit, echtscheiding,… Zowel volwassenen als kinderen kunnen er gratis en anoniem terecht voor informatie en advies. Je kan bellen of mailen. Of je kan er naar toe gaan, met of zonder afspraak.
Juridisch rechten

Justitiehuis

In justitiehuizen kan je als slachtoffer terecht voor informatie en bijstand. Ze zorgen ook voor opvolging van daders. Je kan bellen of er naartoe gaan met of zonder afspraak. Tijdens bepaalde uren kan je een advocaat consulteren.
Geweld / Misbruik / Mishandeling
Juridisch rechten
Relaties
Seksualiteit
Welbevinden
Zelfdoding

CAW Centrum Algemeen Welzijnswerk

Het CAW helpt je met al je vragen en problemen, die te maken hebben met welzijn. Je kan er terecht met elke vraag (een moeilijke relatie, persoonlijke problemen, financiële, juridische of materiële moeilijkheden, problemen in je gezin, familie of buurt,… ). Je vindt er steun om zelf terug verder te kunnen. Je kan mailen, chatten of bellen met een hulpverlener.

Wil jij luisteren?

Word vrijwilliger

Zoek je een uitweg? Praten helpt.

 Gratis en anoniem.
Image

Hier luistert iemand naar je

Bel 106

24u op 24 en 7d op 7

Image

Liever een gesprek via chat?

Chat

elke avond en woensdag-en zondagnamiddag