Lotgenoten


Lotgenoten
Zelfdoding

Werkgroep Verder

Bij Werkgroep Verder kan je terecht voor opvang als nabestaande na zelfdoding. Werkgroep Verder maakt het thema ‘rouwen na zelfdoding’ bespreekbaar in onze samenleving en maakt deel uit van Zelfmoord1813. Op de website vind je een forum en kan je op bepaalde tijdstippen deelnemen aan een groepschat.
Geestelijke gezondheid
Lotgenoten

Ups & Downs

Ups & Downs helpt zowel patiënten als hun partners en familieleden bij het omgaan met een bipolaire stoornis of chronische depressie. Je vindt er groepsbijeenkomsten in de regionale zelfzorggroepen, lotgenoten en steun aan elkaars verhalen en ervaringen. Op de website vind je een forum en je kan ook mailen.
Lotgenoten

Trefpunt Zelfhulp

Via Trefpunt Zelfhulp kan je Zelfhulpgroepen vinden in jouw omgeving. Lotgenotencontact staat centraal bij Trefpunt Zelfhulp. Je kan bij hen terecht voor ondersteuning van jouw zelfhulpgroep en informatie over zelfhulp. Daarnaast stimuleren ze onderzoek rond lotgenotencontact en werken ze samen met organisaties en overheden om zelfhulp te promoten.
Geestelijke gezondheid
Lotgenoten

Similes

Similes is een vereniging voor gezinsleden en betrokkenen van personen met een psychische kwetsbaarheid. Je vindt er lotgenoten, folders en brochures, infobijeenkomsten, studiedagen en vormingsmomenten, die je kunnen informeren over geestelijke gezondheid en psychiatrische aandoeningen. Je kan er ook terecht voor juridisch advies of een geschikte doorverwijzing. En je vindt er ontmoetingen en ontspanning. Je kan bellen naar de luisterlijn
Geestelijke gezondheid
Lotgenoten

Psychosenet

Op deze website vind je alles over psychose, psychosegevoeligheid, schizofrenie, stemming, manie en depressie. Je vindt blogs, video’s, animaties en betrouwbare informatie over wat het is: symptomen, oorzaken, fabels en feiten. Maar ook over hulp en herstel: tools, tips, informatie over medicatie én een sociale kaart met contactgegevens van herstelacademies en lotgenotencontact. Heb je een vraag over dit thema? Dan
Lotgenoten
Sociaal eenzaamheid

Doorbreekeenzaamheid.be

Op deze website van Bond zonder naam en ziekenzorg CM, kan je een eenzaamheidstest invullen en informatie raadplegen over eenzaamheid. Je vindt er onder andere ook informatie over huisbezoeken, verenigingen voor ontmoeting, ontspanning, informatie, creativiteit en recreatie.

Wil jij luisteren?

Word vrijwilliger

Zoek je een uitweg? Praten helpt.

 Gratis en anoniem.
Image

Hier luistert iemand naar je

Bel 106

24u op 24 en 7d op 7

Image

Liever een gesprek via chat?

Chat

elke avond en woensdag-en zondagnamiddag