Geestelijke gezondheid
Anorexia Nervosa - Boulimia Nervosa
Deze vereniging is een informatie- en ontmoetingsplaats waar iedereen met vragen of zorgen rond eetstoornissen welkom is. Centraal staat zelfhulp. Je kan er terecht voor informatie, delen van ervaringen en ontmoeten.
Op de website vind je naast informatie ook een forum. Je kan bellen of chatten met lotgenoten onder begeleiding van een ervaringsdeskundige vrijwilliger.
Buddywerking
Als je psychische moeilijkheden ervaart of een psychiatrische opname achter de rug hebt, kan je hier een vrijwilliger (‘buddy’) vinden, voor een regelmatige ontmoeting, een babbel, een wandeling, een fietstochtje,...
Depressiehulp
Op deze website vind je informatie over depressie en mogelijkheden naar herstel en hulp. Je kan er ook een zelftest invullen.
Fit in je hoofd
Deze website ondersteunt je om je veerkracht te vergroten en controle over je eigen leven te verwerven. Je leert jezelf te waarderen en positief in het leven te staan. Je vindt er heel wat informatie. Bijvoorbeeld over angst, burn-out, depressie, een dipje, hyperventilatie, paniek, piekeren, psychosomatische klachten, slaapproblemen, stress, zelfdodingsgedachten.
Op de website vind je ook een zelftest en een app met een zelfhulpmodule.
Geestelijk gezond Vlaanderen
Deze website maakt je wegwijs in het complexe aanbod van de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen. Je krijgt er een overzicht over waar je terecht kan en hoe je een psychiater, psycholoog of therapeut kan vinden. En jen kan er lezen over verschillende behandelingen.
Je vindt er ook informatie over een aantal belangrijke psychische problemen, zoals bijvoorbeeld ADHD, angststoornissen, autisme, automutilatie, bipolaire stoornis, borderline, dementie, depressie, dwangstoornis, eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, psychose, schizofrenie, slaapstoornissen, stress, overspannenheid, en burn-out, ticstoornis, verslaving, verwaarlozing en mishandeling en zelfdoding.
NokNok
Als jongere kan je hier informatie en leuke opdrachten vinden om je goed in je vel te voelen. Of spelen en activiteiten om in je jeugdbeweging te gebruiken.
Ook bij een dipje of een tegenslag kan je hier terecht voor informatie en tips.
Je kan er nuttige dingen lezen als je twijfels hebt over bijvoorbeeld gezondheid, familie, jezelf, liefde en vrienden, school, vrije tijd en kicks.
En je vindt er informatie over bijvoorbeeld angst, jezelf pijn doen, depressie, zelfdoding, eetproblemen, slaapproblemen, ADHD, autisme.
Psychosenet
Op deze website vind je alles over psychose, psychosegevoeligheid, schizofrenie, stemming, manie en depressie.
Je vindt blogs, video's, animaties en betrouwbare informatie over wat het is: symptomen, oorzaken, fabels en feiten.
Maar ook over hulp en herstel: tools, tips, informatie over medicatie én een sociale kaart met contactgegevens van herstelacademies en lotgenotencontact.
Heb je een vraag over dit thema? Dan kan je hem ook stellen in het online e-mailspreekuur van psychosenet.be.
Similes
Similes is een vereniging voor gezinsleden en betrokkenen van personen met een psychische kwetsbaarheid.
Je vindt er lotgenoten, folders en brochures, infobijeenkomsten, studiedagen en vormingsmomenten, die je kunnen informeren over geestelijke gezondheid en psychiatrische aandoeningen. Je kan er ook terecht voor juridisch advies of een geschikte doorverwijzing. En je vindt er ontmoetingen en ontspanning.
Je kan bellen naar de luisterlijn 016 244200, die elke werkdag bereikbaar is tussen 10u en 12u, of mailen met een vrijwilliger.Ups & Downs
Ups & Downs helpt zowel patiënten als hun partners en familieleden bij het omgaan met een bipolaire stoornis of chronische depressie.
Je vindt er groepsbijeenkomsten in de regionale zelfzorggroepen, lotgenoten en steun aan elkaars verhalen en ervaringen. Op de website vind je een forum en je kan ook mailen.
Zelfverwonding.be
Hier kan je terecht met specifieke vragen over preventie/behandeling van zelfverwonding in de adolescentie.
Je kan mailen en je vindt er een lijst met gespecialiseerde therapeuten in jouw buurt.